Blog

6 februari 2019

Valentijn

Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Er doen veel verhalen de ronde over de priester Valentijn. Zo zou de blinde Lees verder »

19 december 2018

Kerstwens

De decembermaand is voor veel moeders een soort van hordenloop (plannen, organiseren, uitvoeren). En een snelkookpan van emoties, waarvan de meest dominante regelmatig teleurstelling is. Ik ben Lees verder »

3 oktober 2018

Homeopathie bevalt beter

Ik heb me er weleens over verbijsterd hoe dat gaat: je wordt zwanger (hoera!) en na acht maanden breekt opeens het angstzweet je uit. Je Lees verder »

4 juni 2018

Slaap kindje slaap

Op consult is een moeder met haar zoontje van vier jaar. Hij heeft last van oorontstekingen en eczeemplekjes. Beide klachten komen voor in de familie Lees verder »

4 juni 2018

Lastdier

We zitten prachtig en ingewikkeld in elkaar. Emoties, zoals zorgen en verdriet hebben invloed op je lichaam. Bij jonge kinderen is die relatie nog vrij Lees verder »

8 mei 2018

Schoolziek

En daar sta je dan, met je nieuwe rugtas, je lekkende beker en je broodtrommeltje. Op het grote schoolplein, dat krioelt van de kinderen en Lees verder »

8 mei 2018

Dolfijn in je buik

‘Makkelijk voor je kids, een moeder als homeopaat, lijkt me zo’, wordt weleens tegen me gezegd. Dat valt wel mee, ik behandel mijn eigen kinderen Lees verder »

19 april 2018

Kwestie van hormonen

‘Ik ben gestopt met de anticonceptiepil, en nu word ik niet meer ongesteld’, is een zin die ik regelmatig hoor in mijn praktijk. De achtergrond Lees verder »