Homeopathie

In Nederland is klassieke homeopathie van alle natuurlijke geneesmethoden het populairst. Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een mens klachten krijgen of ziek worden. Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en onschadelijk voor het lichaam. Ze vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest.

Bij een klassiek homeopaat krijgt u een behandeling die op u is afgestemd. Als klassiek homeopaat wil ik graag weten waarom u deze klachten heeft. Wat is er gebeurd, welke veranderingen zijn er in uw leven geweest, wat voor ziektes heeft u gehad of komen er voor in uw familie en vooral: wie bent ú?

Op basis van het consult kies ik een homeopatisch middel dat bij u en uw klachten past. Het homeopatische middel stimuleert uw zelfgenezend vermogen en herstelt uw evenwicht.
De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN), ook wel kortweg Vereniging Homeopathie genoemd, is er voor iedereen die geïnteresseerd is in homeopathie. De vereniging is een onafhankelijke consumentenbelangenorganisatie die zich inspant om de homeopathie een volwaardig onderdeel te laten zijn van het huidige gezondheidsstelsel. Dit doen we door objectieve informatie te verstrekken over homeopathie, te investeren in wetenschappelijk onderzoek en in overleg te treden met overheid en verzekeraars. De Vereniging Homeopathie Nederland werd in 1886 officieel erkend door koning Willem III en ontving in 1986 het predicaat ‘Koninklijk’. Wilt u zich inspannen voor een betere positie van homeopathie in Nederland? Word dan lid!

 

Bekijk hier een filmpje over homeopathie