Onderzoek

Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat homeopathie werkzaam kan zijn bij vele kwalen en aandoeningen. De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland heeft een aantal onderzoeken verzameld en laten vertalen. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Berlijn dat homeopathie als aanvullende behandeling op de gebruikelijke zorg bij psoriasis voordelen heeft. Mensen met psoriasis voelen zich aanzienlijk beter door de behandeling met homeopathie en hoeven minder vaak gebruik te maken van de gebruikelijke zorg. Uit een ander internationaal onderzoek uitgevoerd in acht verschillende landen blijkt dat homeopathie ondersteuning kan geven in het prettiger doorlopen van de overgang. Negentig procent van de vrouwen, die homeopathisch werden behandeld had minder of geen last meer van opvliegers tijdens de overgang.

Een ander startpunt om onderzoeken te vinden en te lezen is het Britse Homeopathy Research Institute. De doelstelling van dit Britse instituut is om hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek naar homeopathie mogelijk te maken en te promoten. Om deze doelstelling te halen, heeft het instituut een aantal experts in de homeopathie en complementaire en alternatieve geneeswijzen samengebracht in een comité: het Scientific Advisory Committee.

Wat doet het Homeopathy Research Institute nu precies?

Ten eerste faciliteert het onderzoeksprojecten binnen internationale academische instituten. Ten tweede krijgen academici die hun onderzoeksvoorstellen aan het comité Homeopathy Research Institute voorleggen, een zogenaamd peer review process, ofwel: het comité zal er met een kritische blik naar kijken en suggesties doen om het onderzoeksvoorstel te verbeteren. De onderzoeken die het instituut wil faciliteren, zijn onderzoeken die verschillende aspecten van homeopathie onder de loep nemen, zoals de effectiviteit ervan in de dagelijks praktijk en de geestelijke en lichamelijke effecten van homeopathische geneesmiddelen. Ook wil het instituut zorgprofessionals en een algemeen publiek informeren over het wetenschappelijk onderzoek door middel van een database en een nieuwsbrief die elk kwartaal verstuurd wordt. Nieuwsgierig geworden naar het wetenschappelijk onderzoek? Dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief. Ga dan naar deze website: www.hri-research.org

Andere publicaties over onderzoek naar homeopathie

Klik op een van de onderstaande links om uw onderzoek voort te zetten: