Vrouwen

Ook bij specifieke vrouwenklachten kan klassieke homeopathie uitkomst bieden. Denk daarbij aan menstruatie- en overgangsklachten, of verminderde vruchtbaarheid. Tijdens de zwangerschap kan homeopathie u ondersteunen bij: langdurige en/of heftige misselijkheid, bekkenklachten, angst voor de bevalling. Maar ook de periode na de bevalling bij klachten als: langzaam herstel, borstontstekingen, depressies, onvoldoende of teveel borstvoeding, sterke emoties, gevolgen van een keizersnee, gevolgen van een zware bevalling, klachten bij uw baby.

Uit de praktijk: Homeopathie helpt tijdens zwangerschap

Een vrouw van 34 jaar is twaalf weken zwanger. Ze heeft in vijf jaar tijd al drie kinderen gebaard en is nu weer (ongewild) zwanger. Ze ziet er enorm tegenop en voelt zich uitgewoond. Ze is somber, wil het liefst alleen zijn en haar gezin interesseert haar niet meer. Ze is blij als haar man de deur uitgaat en de kinderen even naar haar moeder kunnen. Ze heeft het gevoel dat haar baarmoeder naar buiten wil. De druk omlaag is zo groot dat ze met gekruiste benen gaat zitten. Bij de tweede en derde zwangerschap heeft ze ook bekkenproblemen gehad. Deze vrouw is met een homeopathische geneesmiddel geholpen. Haar moeheid en desinteresse zijn verdwenen en ze heeft ook van deze zwangerschap kunnen genieten.

Uit de praktijk: Homeopathie helpt bij onvruchtbaarheid

Daniëlle wil graag zwanger worden maar het lukt niet. Ze is in de puberteit begonnen met de pil en nu, na 15 jaar pilgebruik, wil haar menstruatie niet op gang komen. Het traject in het ziekenhuis met hormoonbehandeling valt haar zwaar. Ze wil graag kijken of homeopathie naar hormoonhuishouding met natuurlijke middelen aan de gang kan krijgen. Daniëlle krijgt bij haar klachten passende middelen mee. Na zes weken is ze voor het eerst weer ongesteld.

Staat uw probleem hier niet bij of wilt u meer informatie; bel dan gerust met de praktijk om te overleggen of klassieke homeopathie iets voor u kan betekenen. U kunt hier de folder Moeders en baby’s lezen.