Kinderen en baby’s

Klassieke homeopathie is heel geschikt voor de behandeling van kinderen en baby’s. Denk daarbij aan: klachten na vaccinatie, huidproblemen, eczeem, veel huilen, spugen, slapeloosheid, darmklachten, groeistoornissen, gedragsproblemen, onrust, extreme verlatingsangst. Als uw kind wat ouder is kan het veel baat hebben bij homeopathie met klachten als: allergieën, eczeem, oorontsteking, chronische verkoudheid, astmatische klachten, slaapproblemen, hoofdpijn, groei- en ontwikkelingsstoornissen, driftbuien, hyperactiviteit, angst en onzekerheid, hooikoorts.

In de Gezond Gezin special staat een artikel over klassieke homeopathie. In dit geval gaat het over een meisje met eczeem en stoelgang problemen. U kunt hier de Gezond-Gezin-Special lezen.

Een verhaal uit de praktijk: De tweejarige Daan is hyperactief

Zijn moeder komt binnen in de praktijk en zegt gelijk: “Ik houd hem hier het liefst vastgebonden in de buggy anders maakt hij alles bij u kapot.” Waar Daan ook is, als hij ‘los’ is, rent hij van hot naar her, opent deuren, maakt speelgoed kapot. Hij luistert niet en gaat maar door. Hij trekt andermans haren uit, schopt, slaat of loopt weg. Daan zijn gedrag is ontstaan nadat hij hevige oorontstekingen kreeg die steeds met antibiotica werden behandeld. Na twee weken krijgt de klassiek homeopaat de moeder huilend aan de telefoon: Daan is vrij snel rustig en lief geworden na inname van het homeopathische geneesmiddel. “Ik kan weer houden van mijn kind!”

Een verhaal uit de praktijk: Sien is steeds ziek en heeft oorontstekingen

Sien is drie jaar en komt met haar vader op consult. Haar vader vertelt: ‘Sien was eigenlijk van baby af aan al regelmatig verkouden. Veel slijm op de borst, snotneuzen. Maar nu is het iedere herfst echt raak. Steeds weer oorontstekingen. Sien heeft al zo vaak antibiotica gehad, maar het voorkomt niet dat ze opnieuw ziek wordt. We zitten niet te wachten op buisjes. Wat is er mogelijk met homeopathie?’ Sien krijgt verschillende middelen mee waardoor haar vatbaarheid voor infecties vermindert, haar weerstand toeneemt en ze zelfs geen last meer heeft van snotneuzen.

Ik voetbal weer lekker! Stijn heeft een grasallergie.

Stijn van 8 jaar komt op consult. Hij speelt graag buiten en is gek op voetballen. Daar zit het probleem: hij is allergisch voor gras. Zijn oogleden zwellen op en hij krijgt rode jeukende bultjes op zijn rug. Verder is hij ook allergisch voor katten. Wat verder opvalt is dat hij snel en veel zweet en het gauw warm heeft. Hij houdt erg van vlees eten. Voor een homeopathisch behandelaar is het niet alleen belangrijk om van alles over de allergie van Stijn te weten te komen, maar ook om goed door te vragen over hoe Stijn verder in elkaar zit. Op deze manier krijgt de homeopaat een goed totaalbeeld van Stijn. Dat is nodig om het homeopathisch geneesmiddel te vinden dat het beste bij de klachten van Stijn past. Stijn krijgt een passend homeopathisch geneesmiddel voorgeschreven. Tijdens het tweede consult vertelt de moeder van Stijn: ‘Het gaat heel goed. Stijn heeft geen last meer van de kat van oma gehad en kan weer gewoon op het gras voetballen. Het zweten werd wel even erger, maar nu is het minder en het ruikt niet meer zo zuur.’

Staat het probleem van jouw kind hier niet bij of wilt u meer informatie; bel dan gerust met de praktijk om te overleggen of klassieke homeopathie iets voor u kan betekenen.

Welk homeopathisch kindertype past bij jouw kind? Klik op: Kindertypes in de homeopathie!