Mannen

Mannen bezoeken een homeopaat met klachten als: burn-out, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, eczeem, chronische verkoudheden, huidproblemen, gevoelens van minderwaardigheid, stress, irritatie, migraine, luchtwegklachten, darmklachten.

Uit de praktijk: homeopathie helpt bij hooikoorts

Steven zit nog niet op de stoel of hij steekt van wal: ‘Gek wordt ik ervan. Ieder voorjaar hetzelfde: jeuk, tranende ogen, benauwd, slecht slapen: hooikoorts. Het lijkt ook wel of het ieder jaar erger wordt. Het begint me uit te putten. Niets werkt echt, of de bijwerkingen van de geneesmiddelen zijn fors. Kan het anders?’. Met homeopathie kan veel gedaan worden om de acute allergieklachten te verminderen, én op de langere termijn ervoor te zorgen dat de allergie niet meer terugkomt. Steven krijgt een aantal homeopathische geneesmiddelen mee. Het middel dat past bij zijn acute hooikoorts klachten zorgt ervoor dat ze hoegenaamd weg zijn. Zijn energie is weer op peil en de nachtrust weer prima.

Schimmelinfectie

John vertelt: ‘Na vijf jaar last gehad te hebben van een schimmelinfectie kwam ik in aanraking met homeopathie. Voor mij een nog onbekende wereld. Normaal ga ik even langs de huisarts, krijg een zalfje en dan verdwenen de klachten al snel. Maar de infectie kwam altijd weer terug. Na een bezoek aan de homeopaat was ik binnen vier weken verlost van de schimmelinfectie. Die is ook niet meer teruggekomen.’ Met een passend homeopathisch geneesmiddel wordt het lichaam van John aangezet om zelf de schimmel aan te pakken.

De drukke vader

Jeroen is voor het eerst vader geworden en heeft een nieuwe uitdagende baan gekregen. De hectiek in zijn leven is groot en de verantwoordelijkheden stapelen zich op. Jeroen krijgt steeds meer klachten die hij afdoet als onschuldig en passend bij de drukte van een jong gezin. Mannen zijn daar goed in; het bagatelliseren van klachten. Maar daarmee gaan ze de grenzen van hun lichaam en hun energie over. Mannen zijn graag de pilaar van hun gezin. Dan is het goed dat ze aan hun fundering werken als dat nodig is. Een passend homeopathisch geneesmiddel maakt dat Jeroen zich rustiger voelt, beter prioriteiten kan stellen en energie overhoudt.

De man in de midlifecrisis

De midlifecrisis van mannen kan vele vormen aannemen die allemaal variaties op hetzelfde thema zijn. Veel mannen halverwege de veertig of vijftig lijken op een ochtend wakker te worden met dringende levensvragen. Daaronder ligt de angst dat zij niet voldoende hebben kunnen verwezenlijken in hun leven. De levenstijd lijkt opeens kort en dit vervult hen met grote vrees. Een belangrijk homeopathisch geneesmiddel voor deze angst is Lycopodium. Voor mannen, en hun gezinnen, met een midlifecrisis kan homeopathie een groot goed zijn.

De oudere sporter

De ouder wordende sporter loopt meer risico op skeletklachten door osteoporose (botontkalking), pre-artrose (het dunner worden van kraakbeen) of artrose (gewrichtsslijtage). Zijn spieren en gewrichten worden stijver en vragen om meer tijd tijdens de warming-up. Peesklachten ontstaan doordat het doorbloedingsniveau bij ouderen afneemt en het metabolisme vertraagt. Belast de oudere sporter zijn achillespees met rennen, springen, skiën of wandelen, dan vraagt deze een langere warming-up om de doorbloeding te bevorderen. Homeopathische middelen helpen hierbij en ondersteunen het lichaam om een actieve levensstijl lang vol te houden.

Erectieklachten

Erectiele disfunctie ofwel impotentie is een veel voorkomende mannenklacht waar vrouwen uiteraard ook door gehinderd worden. Er is een aantal oorzaken: roken, alcohol en andere vergiftigingen, diabetes type 2, bloeddruk- en cholesterolverlagers, psychische invloeden en zeldzame neurologische aandoeningen. Homeopathie kan helpen om de fysieke en emotionele balans van de man te herstellen.

Prostaatklachten

Veel mannen ontwikkelen prostaatklachten als ze ouder worden. Prostaatklachten zijn veelal goed met homeopathie te behandelen. Er zijn homeopaten die naast de homeopathische geneesmiddelen ook specifieke plantaardige geneesmiddelen (fytotherapie) inzetten die werkzaam zijn op de prostaat. Zoals de plant Sabal serrulata, die bekend staat om zijn regulerende werking op de mannelijke hormoonhuishouding. Om de juiste middelen te kunnen voorschrijven zal een homeopathisch behandelaar tijdens een consult precies willen weten hoe de prostaatklachten zich voordoen. Bijvoorbeeld of er sprake is van een vergroting van de prostaat of van een ontsteking, of u frequenter moet plassen overdag of ook ’s nachts, of er een zwakke urinestraal is of dat u moeite hebt met starten of stoppen met plassen, of plassen pijnlijk is en of er ook sprake van incontinentie is. Daarnaast is belangrijk te weten of er andere klachten zijn die tegelijkertijd optreden, zoals pijn in de onderrug, heupen of dijen.

Staat uw probleem hier niet bij of wilt u meer informatie; bel dan gerust met de praktijk om te overleggen of klassieke homeopathie iets voor u kan betekenen.