4 januari 2021

Natrium carbonicum kind

Terugtrekken uit de ruwe wereld

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij? In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Natrium carbonicum kind.

Vriendelijk timide kinderen

Natrium carbonicum kinderen zijn zeer gevoelig voor de buitenwereld. Ze hebben hun voelsprieten volop ontwikkelt en zijn met name kwetsbaar voor wreed en grof gedrag van anderen. Of dat hen zelf overkomt of een ander maakt niet zoveel uit. Ze hebben zoveel last van hun empathie of eigen nare ervaringen dat ze zich terugtrekken.

Kwetsbaar

Omdat ze zo gevoelig zijn, stellen ze zich niet gemakkelijk open. Meestal hebben ze eerder in hun leven een ervaring gehad waardoor ze voorzichtig zijn geworden. Dat kan een wat te botte dominante vader zijn, of een coach of docent die op hun hart heeft gestaan. Maar ook kinderen van vrienden van ouders, die als de ouders gezellig borrelen, over hun grenzen gaan. Ze willen dan niet meer op bezoek, of stoppen met de sport. Het zijn geen klagers, dus hun ouders weten vaak niet wat er speelt.

Terugtrekken uit de wereld

Als de buitenwereld te ‘hard’ of ‘ruw’ op ze overkomt kunnen zij zich hieruit terugtrekken. Tegelijkertijd voelen ze zich ook snel buitengesloten. Alsof er een kloof of verwijdering is tussen hem en de anderen. Soms ervaren andere mensen dat ook en roept dat boze reacties op: ‘waarom doe je niet gewoon gezellig mee?’. Dat helpt beslist niet, ze voelen nog een groter gevoel van afstand.

Gevoelig voor voeding

Natrium carbonicum kinderen zijn overgevoelig voor hun buitenwereld, vooral voor voedingsmiddelen. De klachten van maag- en darmen zijn een weerspiegeling van wat er in hun emotionele wereld speelt. Hoe meer gevoelig ze zijn voor sfeer, hoe meer de buikpijn opspeelt. Verder is typerend dat ze last hebben van zwakke enkels. Ze missen de kracht op stevig in de wereld te staan.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.