18 december 2019

Het Ignatia amara meisje: gevoelig en soms hysterisch

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij? In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Ignatia amara kind, meestal is dat een meisje.

Emotioneel onvoorspelbaar
Ignatia kinderen leggen de lat hoog. Voor zichzelf maar ook voor hun omgeving. Ze streven een ideaal na. Daarvoor zetten ze zich met heel hun hart in. Omdat ze zo hun best doen om het goed te doen kunnen ze kritiek of mislukking niet hanteren. Ze zij heel gevoelig voor een kritische opmerking, hoe goed bedoelt ook. Ze ervaren dit als een persoonlijk falen. Maar ook iemand in hun omgeving die ze hoog hadden zitten, kan een fout maken. En ook dat kan heel moeilijk te verteren zijn.

Teleurstelling
Een vriendinnetje dat haar afspraak niet nakomt, het overlijden van een huisdier, kritiek krijgen, een fout maken: het kan er allemaal voor zorgen dat het Ignatia kind uit balans raakt. Al gaat er nog zoveel goed, dat ene ding dat niet lukt is onverteerbaar. Dan moet de ergernis, teleurstelling en het verdriet heftig geuit worden. Het moet ontladen worden. Meestal volgt er dan een hysterische huilbui of woedeaanval waar de ouders ontdaan naar kijken.

Dramatisch
Voor ouders is dat soms lastig. Het verjaardagfeestje verloopt zo leuk, nu valt er een dingetje tegen en het kind kan er niet mee omgaan. Voor een Ignatia kind is iets of Perfect, of het is Niets. Ignatia kinderen vinden het lastig om te relativeren en moeilijk om hun emotionele balans te bewaren. Het homeopathische middel Ignatia kan deze kinderen helpen om beter in balans te blijven en minder snel in het drama te schieten. Typische klachten zijn problemen met slapen, verdriet en bij pubers anorexia nervosa.

Middel kiezen
De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.

Dit artikel is eerder verschenen op de website van de Vereniging Homeopathie.