31 december 2019

Het Silicea jongetje: verfijnd en koppig

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij? In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Silicea kind, in dit voorbeeld wordt een Silicea jongetje geschetst, maar dit middel zien we ook veel bij meisjes.

Timide en koppig

Silicea kinderen komen vaak verlegen de praktijk van een homeopaat binnen. Ze geven niet makkelijk een hand, en houden zich eerst wat op de vlakte. Als homeopaat krijg je de indruk dat het een heel rustig kind is. Die schijn bedreigt een beetje, want als hij ontdooit zijn zie je dat er een krachtige persoonlijkheid achter schuilt. ‘Nee’, is bij Silicea ook echt ‘Nee’.

Computer

Silicea kinderen zijn graag bezig met computers. Bouwen in Minecraft is wel favoriet. Ze kunnen uren met de computer bezig zijn. Maar ook Lego en Kapla zijn bij hen populair. Zolang ze maar zelf kunnen bouwen is het goed.

Details

Deze kinderen zijn goed in details, vooral rekenen en wiskunde gaat ze goed af. Ze weten snel de route ergens naar toe en zien het meteen als er in huis iets is veranderd. Ze vinden het fijn om hun speelgoed te ordenen. Ze houden niet van vriendjes die wild zijn en hun speelgoed overhoophalen. Alles heeft een eigen plek. Het zijn meestal harde werkers, ze willen het graag goed doen en zijn precies. Behalve dan met het opruimen van iets waar ze geen zin in hebben. Dan zie je de koppigheid weer terug.

Problemen met de weerstand

Typische Silicea kinderen zijn meestal slank en fijntjes. Ze zijn vatbaar voor infecties. Iedere verkoudheid pakken ze mee, en dat is ook meestal de reden dat ouders met hen naar een homeopaat gaan.

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.